Internacional 13/08/2011

Els disturbis ja sumen 1.210 detinguts i 698 processats

El Regne Unit mantindrà els agents al carrer malgrat el pla de reducció del pressupost de la policia. El ministre d'Economia aposta ara per afrontar els problemes socials

Agències/redacció
1 min

LondresEl balanç dels disturbis a Londres, que van començar dissabte passat, s'eleva a 1.210 detinguts, 698 dels quals han estat processats, sobretot per delictes de robatori, segons dades de la policia metropolitana de Londres. Segons les últimes dades oficials, el número de detinguts a tot el Regne Unit puja a 1.700 persones. Els jutjats continuen aquesta setmana amb la declaració dels detinguts, entre ells dels sospitosos de dues de les cinc morts que han provocat els aldarulls.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més, la policia ha donat més temps per interrogar els tres sospitosos detinguts per la mort de tres musulmans atropellats a Birmingham, al centre d'Anglaterra, quan protegien les botigues del seu barri.

Per la seva banda, el ministre d'Economia britànic, George Osborne, ha dit aquest dissabte que el govern mantindrà el número d'agents als carrers de Londres malgrat el pla de retallades que pesa sobre Scotland Yard, que preveu una tisorada del 20% del seu pressupost en els pròxims 4 anys.

Per primera vegada, Osborne ha reconegut que existeixen comunitats que “han estat abandonades per la resta del país”, les quals estan “fora del flux econòmic que flueix a la resta del país”.

stats