Internacional 20/07/2011

L'FBI deté 14 'hackers' en una gran batuda contra el grup Anonymous als EUA

Se'ls acusa d'haver participat en la sèrie d'atacs contra el servei de pagament per internet PayPal, entre el 6 i el 10 de desembre passats. També s'ha detingut una persona al Regne Unit i 4 més a Holanda

Efe
1 min

Nova YorkLes autoritats nord-americanes han detingut 14 persones a diversos punts del país, en una extensa operació dirigida contra el grup de pirates informàtics Anonymous, pels atacs en contra el servei de pagament per internet PayPal.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les detencions han tingut lloc als estats d'Alabama, Arizona, Califòrnia, Colorado, Florida, Massachusetts, Nevada, Nou Mèxic i Ohio, així com a Washington, la capital del país, segons un comunicat conjunt de l'Oficina Feferal d'Investigacions (FBI) i el Departament de Justícia.

Els agents de l'FBI han detingut els hackers després de diverses batudes en diferents ciutats dels Estats Units. Les autoritats han emès aquest dimarts més de 35 ordres de registre a tot el país, com a part d'una investigació arran de la sèrie de ciberatacs coordinats que Anonymous ha fet contra PayPal i altres grans companyies de pagament, com Mastercard i Visa.

Des de l'inici de la investigació, el Departament de Justícia ha dictat més de 75 ordres d'escorcoll a tot el país.

Els detinguts als Estats Units tenen entre 20 i 42 anys, i estan acusats de diversos delictes de conspiració i danys intencionats en els sistemes informàtics de PayPal, del 6 al 10 del desembre passats, segons es desprèn de l'acusació formal emesa aquest dimarts per la Fiscalia federal del Districte Nord de Califòrnia, a San José.

En el marc de la mateixa operació, la Policia del Regne Unit ha detingut aquest dimarts una persona i les forces de seguretat d'Holanda n'han detingut quatre més.

Segons el comunicat de l'FBI i el Departament de Justícia, els pirates informàtics detinguts als Estats Units s'enfronten a una pena màxima de 10 anys de presó i a una multa de fins a 250.000 dòlars (uns 176.000 euros) si són declarats culpables.

stats