Antonio Tajani: "Ningú estarà a favor de la independència de Catalunya, estem a favor del diàleg"

El president del Parlament Europeu ha demanat "concòrdia" en una entrevista amb la Cope

L'italià Antonio Tajani, president del Parlament Europeu, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a la Cope: "Catalunya és un problema espanyol, no és un problema europeu; Europa està a favor del diàleg, però és un problema espanyol. És important buscar una solució dins el marc jurídic espanyol i de la Constitució espanyola, i seria bo que el govern de Catalunya no proclamés la independència perquè ningú hi estarà a favor, ningú a Europa podria acceptar la independència de Catalunya".

El polític, fundador del ja dissolt Força Itàlia -el partit de Silvio Berlusconi-, viatjarà en els pròxims dies a Espanya per recollir el premi Princesa d'Astúries de la concòrdia, que ha descrit com "un premi Nobel per a la Unió Europea". Tajani ha aprofitat l'avinentesa del guardó per demanar "concòrdia, concòrdia, concòrdia" en el conflicte entre Catalunya i Espanya. "Aquest és el missatge que enviem des de Brussel·les als catalans", ha indicat.

Antonio Tajani, periodista de professió, ha desenvolupat gairebé tota la seva carrera política a Europa. Va ser escollit diputat al Parlament Europeu l'any 1994, després d'haver sigut portaveu del govern de Silvio Berlusconi. Ha sigut vicepresident de la Comissió Europea i comissari europeu de Transport entre els anys 2008 i 2010. Entre el 2010 i el 2014 va ser vicepresident i comissari europeu d'Indústria i Esperit Empresarial.