Noves tecnologies
Internacional 13/01/2012

Apple suspèn el llançament de l'iPhone 4S a la Xina davant l'allau de compradors

Centenars de persones han fet cua des de la nit per obtenir els aparells. La policia ha protegit els establiments, que han acabat tancant per motius de seguretat

Agències
1 min
Afluència davant d'una botiga Apple de Pequin / GETTY

Pequin/ ShangaiApple ha hagut de suspendre aquest divendres el llançament del seu últim model de telèfon, l'iPhone 4S, a la Xina davant l'afluència massiva de compradors. Un dels quatre establiments de la companyia al país –dos a Pequín i altres dos a Xangai–, no han arribat a obrir per motius de seguretat, cosa que ha despertat la protesta dels compradors, que portaven hores fent cua. Segons informa la BBC, alguns han llançat ous contra els establiments, que han hagut de ser protegits per la policia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A Pequín, centenars de persones feien cua des de primera hora de la matinada a les portes de la botiga del centre comercial de Sanlitun, on es van produir enfrontaments quan la policia va intentar fer fora els venedors il·legals que pretenien vendre el nou model. L'empresa va tancar aleshores l'establiment. La segona botiga d'Apple a la capital xinesa, en canvi, ha pogut obrir les portes amb normalitat, però no ha posat a la venda l'aparell.

L'interès per el nou aparell ha estat tan ampli que alguns portals, com 58.com i Baixing.com, oferien ahir el servei de fer cua per uns 150 iuans –vora 18 euros.

L'empresa nord-americana ha informat en un comunicat que la demanda del model havia estat "increïble" i que els clients que hi estan interessats poden comprar l'aparell a través d'internet o l'operadora telefònica Xina Unicom.

stats