Internacional 27/09/2011

Condemnen a deu fuetades una dona saudita per conduir

El rei del país va anunciar que les dones podran votar en les properes eleccions municipals, però la població femenina té prohibit conduir, viatjar sense permís i escollir la seva pròpia roba

Bbc/ara
1 min
Les dones a l'Aràbia Saudita no poden conduir. AFP

BarcelonaUn tribunal de l'Aràbia Saudita ha condemnat una dona a 10 fuetades per desafiar la norma que prohibeix les dones a conduir, informa aquest dimarts la BBC. La dona, anomenada Shema, ha estat declarada culpable de conduir un Jeddah el juliol.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'associació Women2drive, que fa campanya a favor que les dones saudites puguin conduir a l'Aràbia Saudita, ha informat que Shema ja ha presentat un recurs a la sentència. En els últims mesos, moltes dones saudites s'han aventurat a conduir a diferents ciutats saudites en un esforç per pressionar la monarquia que canvii la llei.

Las sentència arriba dos dies després que el rei saudita, Abdul Aziz, anunciés que les dones tindran dret a presentar-se i a votar en les eleccions municipals de l'any vinent. En un discurs televisat, el monarca del país ultraconservador va remarcar que la població femenina ha de desenvolupar-se en la modernitat i va rebutjar que les dones siguin marginades.

Malgrat aquest gest, la població femenina de l'Aràbia Saudita encara no pot conduir, viatjar sense permís ni escollir com vestir-se, perquè la llei dicta que han d'anar tapades (excepte mans i ulls) en públic.

stats