Internacional 18/04/2012

El Regne Unit estén la mà a Espanya en la crisi amb l'Argentina per la nacionalització d'YPF

El ministre d'Afers Exteriors britànic està "molt preocupat" per la decisió de Buenos Aires de nacionalitzar el 51% de la companyia. El Regne Unit i l'Argentina mantenen la tensió pel control de les illes Malvines, sota mandat britànic, que Buenos Aires reclama com a pròpies

Acn
1 min

LondresEl Regne Unit ha promès "treballar amb Espanya i la resta de socis europeus" arran de la crisi provocada per l'anunci de l'Argentina de nacionalitzar el 51% de la petroliera de Repsol YPF. El ministre d'Afers Exteriors britànic, William Hague, assegura en un comunicat que està "molt preocupat" per la decisió de Buenos Aires, que ha titllat com "la darrera d'una sèrie d'accions" pel que fa al comerç i a les inversions que "són perjudicials pels interessos empresarials i disminuiran l'atractiu de l'Argentina per als inversors internacionals". El Regne Unit i l'Argentina mantenen la tensió pel control de les illes Malvines, sota mandat britànic, que Buenos Aires reclama com a pròpies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

William Hague considera que el govern argentí de Cristina Fernández "no amaga la seva pretensió de reduir les importacions i impulsar el superàvit comercial a través de mesures restrictives". Segons el ministre britànic, "això va en contra de tots els compromisos que l'Argentina ha assolit amb el G-20 per promoure la transparència i reduir el proteccionisme". "Treballarem amb Espanya i els nostres socis europeus per garantir que les autoritats argentines compleixen els seus compromisos i obligacions internacionals", ha subratllat Hague.

Les relacions entre l'Argentina i el Regne Unit no passen pel seu millor moment. Coincidint amb el 30è aniversari de la guerra de les Malvines, els dos països s'acusen mútuament d'atiar el conflicte. Buenos Aires alerta d'una "militarització" britànica de les illes, mentre que Londres acusa el govern argentí de promoure un "bloqueig econòmic" a la zona i voler aconseguir el control de les explotacions petrolieres que actualment gestionen els anglesos.

stats