Iran
Internacional 29/01/2012

Arriba a Teheran la missió d'alt nivell de l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica

Els sis experts inspeccionaran les instal·lacions nuclears iranianes i discutiran amb les autoritats el controvertit programa nuclear de la República Islàmica. La visita arriba enmig d'una renovada tensió entre Teheran i la UE per l'embargament contra les importacions de cru iranià

Efe
1 min

TeheranUna missió d'alt nivell de l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA) ha arribat aquest diumenge a Teheran per inspeccionar les instal·lacions nuclears iranianes, segons han informat mitjans oficials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'equip de sis experts encapçalat per Herman Nackaerts, director adjunt de l'OEIA per controls, ha arribat a primera hora a l'aeroport internacional Imam Jomeini de Teheran, segons l'emissora estatal PressTV.

Durant l'estada, de tres dies, els experts de l'organisme visitaran les principals instal·lacions atòmiques del país i discutiran amb les autoritats iranianes sobre el controvertit programa nuclear de la República Islàmica.

"Esperem que l'Iran s'involucri amb nosaltres en les nostres preocupacions sobre la possible dimensió militar del programa nuclear", ha declarat aquest dissabte Nackaerts. El director adjunt de l'OEIA ha assegurat que l'organisme està impacient per reprendre el diàleg amb Teheran.

En un comunicat emès la setmana passada, l'OEIA va indicar que la visita –poc usual donat l'alt rang dels seus integrants– té com a objectiu "resoldre tots els assumptes substancials pendents" del pol·lèmic programa nuclear del país.

Gran part de la comunitat internacional, amb els EUA i Israel al capdavant, acusen el règim iranià d'amagar sota el seu programa civil un altre de naturalesa clandestina i caràcter militar, l'objectiu del qual seria produir bombes nuclears, fet que l'Iran nega.

La visita arriba enmig d'una renovada tensió entre Teheran i la Unió Europea per l'anunciat embargament contra les importacions de cru iranianes.

stats