Publicitat
Publicitat

Síria

Repressió a Síria

Ashton demana un diàleg "real" a Síria, que compti amb l'oposició i sense violència als carrers

La cap de la diplomàcia europea ha assegurat que Europa està fent el que cal. I que els 27 treballen conjuntament amb els països del Consell de Seguretat de l'ONU

La cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, ha reiterat avui la seva crida perquè el diàleg nacional iniciat a Síria sigui "real" i compti amb la participació de l'oposició, i ha tornat a demanar l'aturada immediata de la violència.

"La UE ha fet exactament el que havia de fer", ha assegurat Ashton, en arribar al consell de ministres d'Assumptes Exteriors a Brussel·les, fent referència a la resposta de la Unió Europea davant la contínua repressió a Síria.

Una delegació de la UE roman al país àrab i treballa amb els ciutadans sirians, al mateix temps que Ashton està en contacte amb el ministre d'Exteriors sirià, Walid al Mualem, i amb Turquia, per oferir ajuda europea als refugiats sirians que creuen la frontera.

A més a més, ha afegit, Ashton, els Vint-i-set treballen amb els països en el Consell de Seguretat de l'ONU, i junts han emès tres rondes de sancions, que inclouen el mateix president Baixar al-Assad.

Més continguts de