Asia Bibi, la cristiana absolta de blasfèmia al Pakistan, es refugia al Canadà amb la seva família

El país li va oferir asil davant les amenaces de mort suposadament per haver insultat el profeta

Asia Bibi, la pakistanesa cristiana que  va ser absolta del delicte de blasfèmia pel qual havia estat condemnada a la pena de mort, ha arribat al Canadà amb la seva família fugint de les amenaces de mort que ha tingut al seu país.

"Asia Bibi va arribar al Canadà ahir a la nit. Va abandonar el Pakistan al costat del seu marit després que el govern els permetés marxar. Ha trigat, però finalment està fora de perill, gràcies a Déu", va afirmar un dels advocats de Bibi, Saïf ul-Malook. Una font diplomàtica del ministeri d'Afers Exteriors pakistanès, que va demanar restar en l'anonimat, ha explicat que Bibi és "una ciutadana lliure que pot anar on vulgui" i que "ha abandonat el Pakistan per voluntat pròpia i amb el suport total del govern".

Un amic íntim de Bibi, que també va demanar que el seu nom no fos publicat, ha explicat a Efe que "el govern diu que va haver de gestionar alguns assumptes interns amb els partits religiosos i altres parts que van demanar temps abans que Bibi pogués abandonar el país".

El Canadà va oferir asil a Bibi, el seu marit, les seves filles i el seu advocat, Joseph Nadeem, "que va estar cuidant de la família des de la condemna a mort i ha rebut amenaces de mort", va afegir la font.

Bibi va superar el gener passat l'últim escull a què s'enfrontava per recuperar la llibertat, quan la màxima autoritat judicial del seu país va desestimar una apel·lació contra la seva absolució del delicte de blasfèmia suposadament per haver insultat el profeta Mahoma.

El 31 d'octubre, el Suprem va retirar la sentència de mort contra Bibi, mare de cinc fills, que va ser denunciada el 2009 per dues dones suposadament per haver insultat el profeta de l'islam, delicte pel qual va ser condemnada el 2010. La dona cristiana va ser alliberada de la presó el 7 de novembre i fins ara ha estat en "un lloc segur", segons el govern, i no ha pogut sortir del país. El seu alliberament va provocar violentes protestes per part de grups islamistes que van desembocar en l'arrest de milers de manifestants.

La dura llei antiblasfèmia del Pakistan va ser establerta en l'època colonial britànica i va ser reformada pel dictador Zia ul-Haq en la dècada dels 80. Des de llavors hi ha hagut un miler d'acusacions per blasfèmia, un delicte que al Pakistan pot comportar la pena de mort, encara que no s'ha arribat a aplicar mai en aquest supòsit.