Internacional 29/06/2012

Assange desafia Scotland Yard i s'atrinxera a l'ambaixada equatoriana

El fundador de Wikileaks incompleix la reclamació que li fa la policia londinenca perquè es presenti a una comissaria per ser extradit a Suècia

Ara
1 min
Julian Assange / REUTERS

Barcelona“Els meus assessors legals insisteixen que estic protegit per les lleis d'asil, per tant, el més provable és que ignori l'ordre”, va dir Julian Assange, fundador de Wikileaks, dijous 28 en declaracions al programa de la BBC 'Newsnight'. El mateix dijous, Assange havia rebut una carta de les autoritats londinenques que el reclamen per violar la llibertat condicional. La carta el citava a una comissaria aquest divendres 29, però l'activista no hi assistirà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Assange va entrar a l'ambaixada de l'Equador demanant asil polític el passat 19 de juny, quan ja no podia fer res per evitar l'extradició a Suècia, que el reclama per interrogar-lo sobre unes denúncies d'abús sexual.

Assange va explicar a la BBC que el tracte amb el personal de l'ambaixada de l'Equador és càlid i generós i que estan satisfent totes les seves necessitats bàsiques. El fundador de Wikileaks resideix a l'ambaixada mentre espera que el president de l'Equador, Rafael Correa, es pronunciï sobre si li concedeix o no asil polític.

stats