Suècia

Dos dies després de la filtració de comunicacions diplomàtiques

La Interpol emet una ordre de detenció internacional contra el fundador de Wikileaks, Julian Assange

Un tribunal suec l'acusa de violació i abusos sexuals. La seva defensa anuncia que apel·larà

La Interpol ha emès una ordre internacional de detenció contra Julian Assange, fundador del portal Wikileaks, per una condemna per violació i abusos sexuals dictada per un tribunal suec. L'ordre arriba dos dies després de la filtració de 250.000 comunicacions secretes d'ambaixades nord-americanes, que ha generat una crisi diplomàtica mundial.

La web de la Interpol demana que qualsevol persona que disposi d'informació sobre Assange, de 39 anys i origen australià, la faciliti a la policia. L'ordre té la categoria vermella, la màxima prevista i d'abast internacional.

La sentència condemnatòria per violació i abusos dictada per un tribunal suec contra Assange es va fer pública el passat 18 de novembre.El seu advocat, Bjorn Hurtig, ha explicat que probablement presentarà una apel·lació contra l'ordre de detenció. El fundador de Wikileaks assegura que les acusacions no tenen cap base i ha titllat el cas de "circ legal". Assange s'havia refugiat a Suècia buscant la protecció de les àmplies lleis de llibertat de premsa del país, davant les amenaces dels Estats Units de processar-lo per la difusió de documents secrets. 
Més continguts de