Publicitat
Publicitat

Wikileaks

Assange denuncia el "control sexual, psicològic i financer" a què Stratfor sotmetia les seves fonts

El fundador de Wikileaks ha explicat en roda de premsa que a les "agències d'espionatge" com Stratfor hi "aflora la corrupció" i que usen mètodes de control "sexual, psicològic i financer" de les fonts

"Una cosa que ha salvat el món és que la incompetència es manté amagada", ha afirmat aquest dilluns Julian Assange en una roda de premsa que ha ofert a Londres, juntament amb periodistes d'alguns dels mitjans que han contribuït a desvelar les darreres filtracions de Wikileaks. Només unes hores després de desvelar els correus electrònics del 'think tank' Stratfor, els clients del qual inclouen serveis secrets, ministeris de Defensa i d'Exteriors i altres organitzacions, a més de multinacionals, Assange ha denunciat els mètodes del control d'"agències d'espionatge" privades com Stratfor.

Segons Assange, la indústria privada de la intel·ligència no té el control que s'exerceix sobre les organitzacions governamentals. "En aquest tipus d'organitzacions, pel seu secretisme, hi aflora la corrupció", ha afirmat el fundador de Wikileaks, que actualment espera la sentència definitiva sobre la seva extradició.

Assange ha explicat que George Friedman, el president de Stratfor, parla de "control sexual, psicològic i financer" de les seves fonts en un dels e-mails publicats. Segons Carlos Enrique Bayo, del diari 'Público' i present a la roda de premsa, el control sexual és una operació encoberta estàndard en agències d'intel·ligència arreu del món. Assange també ha destacat que una part "substancial" del finançament de Stratfor prové de fonts governamentals.

D'altra banda, Assange ha informat en primícia que Coca-cola va contractar Stratfor per espiar activistes de la coneguda com PETA (Persones pel Tractament Ètic dels Animals), una organització nord-americana pels drets dels animals.

Més continguts de