Suècia

Primer atac d'aquest tipus a la història del país

El govern suec investiga l'atemptat de l'11-D com a atac suïcida jihaidista

Minuts abans de l'atemptat, un missatge denunciava la participació de Suècia a la guerra de l'Afganistan i la seva permissivitat amb les caricatures de Mahoma

Un representat dels la Säpo, els serveis d'informació Suecs ha confirmat que les explosions d'ahir a la tarda al centre d'Estocolm són una acció terrorista. Els atemptats van causar un mort, probablement el jihadista que s'hi va immolar, i dos ferits lleus.

Un correu electrònic amb un missatge d'àudio en suec i en àrab va arribar poc abans de les explosions a l'agència de notícies TT i a la Säpo, anunciant properes "accions" i condemnant els "atacs contra l'Islam" per part de Suècia, sobretot la seva participació a la guerra de l'Afganistan, on hi té desplaçats un miler de soldats. El document també qualifica de "porc" el caricaturista suec Lars Vilks, amenaçat de mort en diverses ocasions per haver representat al figura del profeta Mahoma en la forma d'un porc.

L'imam de la mesquita més important d'Estocolm, el xeic Hassan Moussa, ha condemant "l'explosió" i "totes les formes d'atacs, de violència, de por i d'amenaces contra els innocents sigui quin en sigui el motiu o el pretext", en un missatge citat per l'agència TT.

Etiquetes

Més continguts de