L''Audaz' ja es dirigeix a Espanya amb els 15 migrants rescatats per l''Open Arms'

El vaixell de l'Armada arribarà al municipi de San Roque, a Cadis, d'aquí uns tres dies

El vaixell de l'Armada 'Audaz' ja navega en direcció al port espanyol de Crinavis, al municipi de San Roque, a Cadis, amb els quinze migrants assignats a Espanya per la Comissió Europea dels més de cent rescatats per l''Open Arms'. Es tracta de catorze homes i una dona d'entre 18 i 30 anys i de les següents nacionalitats: quatre procedeixen d'Eritrea, tres del Sudan, tres de Gàmbia, dos de Ghana, un de Nigèria, un de Libèria i un altre d'Etiòpia, segons han informat des de la Moncloa.

El govern espanyol també ha concretat aquest dimarts que la travessia de l''Audaz' durarà dos o tres dies, tot i que dependrà de les condicions de navegació. Els migrants que ara són traslladats a Espanya ja van passar vint dies al mar a bord de l''Open Arms', fins que el vaixell humanitari va obtenir permís per desembarcar a Itàlia. A això cal afegir-hi el temps que van estar a la pastera fins que van ser rescatats.

S’acaba el calvari de l’‘Open Arms’

Les quinze persones "arribaran a bon port" i seran ateses "amb la dignitat que es mereixen tots els éssers humans", ha assegurat aquest dimarts la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio.

Així es posarà fi a l'odissea al mar d'aquests migrants, que van ser rescatats davant de les costes líbies i després van haver d'esperar vint dies per desembarcar, durant els quals el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, va mantenir un pols amb la resta de països de la UE i es va negar insistentment a deixar que l''Open Arms' atraqués a les seves costes.

Per la seva banda, els partits de l'oposició a Espanya també han criticat l'actuació en aquesta crisi del govern en funcions de Pedro Sánchez. De fet, la vicepresidenta del govern en funcions, Carmen Calvo, compareixerà en un ple del Congrés extraordinari per explicar la gestió de la crisi.