Augmenten a 58 les víctimes mortals de l'incendi de Londres

La policia britànica dona per mortes 28 persones que continuen desaparegudes

La policia britànica ha augmentat a 58 la xifra de morts en l'incendi de la torre Grenfell a l'oest de Londres, després de donar per mortes 28 persones que constaven com a desaparegudes.

El comandant Stuart Cundy, de la policia metropolitana de Londres, ha advertit en una compareixença que el nombre  pot continuar augmentant mentre els bombers segueixen treballant a l'edifici, gairebé en runes per l'incendi.

Cundy ha explicat que les forces de l'ordre saben que les persones que s'han donat per mortes estaven a la torre en el moment del foc i ha aclarit que en la xifra de 58 hi ha incloses les defuncions ja confirmades ahir. Segons el comandant, la primera persona identificada ha sigut un refugiat siri de 23 anys, Mohamed Alhajali. Cundy ha afegit que l'operació per rescatar restes és "significativa" i pot tardar unes quantes setmanes fins a quedar completa.

"Tan aviat com puguem, localitzarem i recuperarem" les víctimes, ha dit el comandant davant els periodistes congregats prop de la torre Grenfell, de 24 plantes, on vivien entre 400 i 600 persones, moltes d'elles amb pocs recursos.

Cundy ha subratllat que la prioritat de la policia és establir qui hi havia a l'edifici durant la tragèdia. Per això ha demanat a tothom que estigués a l'immoble i aconseguís sortir-ne quan es va declarar el foc, que es posi en contacte amb la policia.

Els mitjans locals britànics estimen que el nombre de morts pot elevar-se a 70. A més, a la residència de Downing Street, la primera ministra britànica, Theresa May, ha rebut avui les víctimes de l'incendi, després de les crítiques dels veïns per no reunir-se amb els damnificats.