Un avió xinès divisa possibles restes de l'avió malaisi desaparegut

Warren Truss, viceprimer ministre australià, ha afirmat que les noves imatges situen les restes a uns 850 quilòmetres al nord de la zona de cerca

La tripulació d'un avió xinès ha divisiat diversos "objectes sospitosos" que podrien ser restes del Boeing 777 de Malaysia Airlines desaparegut el 8 de març amb 239 persones, segons ha informat la agència oficial Xinhua.

Un participant de l'operació multinacional de cerca i rescat de l'avió xinès, ha indicat que les coordenades dels objectes són 95,1113 graus de longitud est i 42,5453 latitud sud del sud de l'oceà Índic.

Segons Xinhua, l'avió xinès es troba en contacte amb el centre de comandament australià i el trencagels xinès Xuelong (Dragó de Neu), que es dirigeix a la zona i ha canviat el seu rumb per apropar-se on es troben els objectes sospitosos.

Segons un reporter de l'agència que viatja a l'avió, la tripulació ha vist objectes relativament grans i d'altres més petits de color blanc en un radi de varis quilòmetres.

La tripulació de l'avió xinès ha sol·licitat al comandament central a Austràlia que envii altres avions de l'àrea per examinar-la amb major profunditat.

Austràlia ha ampliat aquest dilluns la cerca a l'Índic sobre les possibles restes de l'avió desaparegut després de que un satèl·lit francès proporcionés noves imatges sobre els objectes que poden ser de l'avió malaisi.

Warren Truss, viceprimer ministre australià, ha afirmat que les noves imatges situen les restes a uns 850 quilòmetres al nord de la zona de cerca, el que suposa 2.500 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Perth.

Per aquest motiu, l'operatiu de cerca liderat per Austràlia s'ha expandit 68.000 quilòmetres quadrats. 

La cerca es porta a terme en mig de les previsions d'un empitjorament de les condicions meteorològiques en referència al cicló Gillian, que s'espera que passi a uns 1.000 quilòmetres de la zona d'atenció.

L'avió de Malaysa Airlines va desaparèixer del radar 40 minuts després d'aixecar el vol de Kuala Lumpur el 8 de març amb 239 persones a bord. La única dada que es coneix és que l'avió va canviar de rumb i va arribar a l'estret de Malaca.

Els seus ocupants eren 153 xinesos, 50 malaisis (12 dels quals formen part de la tripulació), set indonesis, sis australians, cinc indis, quatre francesos, tres estatunidencs, dos neozelandesos, dos ucraïnesos, don canadencs, un rus, un holandès, un taiwanès i dos iranians que van embarcar amb passaports robats d'un italià i un austríac.