Regne Unit
Internacional 13/06/2012

La BBC es pregunta: Espanya no és Uganda... o sí?

La cadena britànica ha obert el debat en la seva pàgina web després de l'escàndol que va provocar Rajoy en comparar els dos països. Les xifres i opinions recollides posen en dubte l'opinió del president espanyol

Ara
2 min
La discussió en la web de la BBC

BarcelonaLa cadena británica BBC convida les seus espectadors a debatre: Tenia raó Mariano Rajoy en dir que Espanya no és Uganda?

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Recordant la polèmica que va provocar el president espanyol en dir al ministre De Guindos que Espanya "és el quart poder d'Europa" i que no té res a veure amb el país africà, la BBC compara els dos països per veure fins a quin punt Rajoy anava ben encaminat.

Seguint els hashtags #EspañanoesUganda i #UgandaisnotSpain, la cadena en destaca dos. David Cervelló, guionista i col·laborador amb la Cadena SER, diu: "[Espanya no és Uganda] sembla obvi. Només Espanya podria treure pit en un rescat. Més respecte per Uganda, menys pels nostres polítics". Per la part ugandesa, la BBC recull un twit de @tmsruge que recorda: "Estimat Rajoy, tens raó. Espanya no és Uganda. El creixement del PIB d'Espanya és negatiu, el d'Uganda creix un 5,2%".

Productes de la terra

Després de comparar els índex d'atur (un 24% a Espanya i un 4,2% a Uganda), la cadena cita tres persones vives famoses de cada país. A Espanya, el tennista Rafael Nadal, l'actriu Penelope Cruz i el novel·lista Carlos Ruiz Zafón. A Uganda els destacats són un cantant nascut al Regne Unit, Michael Kiwanuka, el científic de la NASA nascut als Estats Units Kwatsi Alibaruho, i el president Yoweri Museveni.

'Un raonament del segle XIX'

La pàgina web de la cadena fa constar l'opinió de Patrick Smith, editor d'Africa Confidential. "El missatge connota una visió europea antiquada que data almenys del segle XIX", diu Smith. "Uganda és una economia en desenvolupament i un panorama completament diferent d'Europa, que és com el continent geriàtric que intenta utilitzar la vellesa amb gràcia, mentre que l'Àfrica és jove i amb un creixement ràpid".

stats