Comunicació
Internacional 13/06/2011

La BBC emet avui el suïcidi assistit d'un milionari britànic

L'home va anar al desembre a la clínica Dignitas de Suïssa perquè l'ajudessin a morir. El reportatge obre una forta polèmica al país

Efe
1 min

LondresLa cadena britànica BBC emet avui el suïcidi assistit de Peter Smedley, un empresari hoteler milionari de 71 anys afectat per una malaltia neuronal motora, que al desembre va adreçar-se a la clínica suïssa Dignitas perquè l'ajudessin a morir.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'emissió, que ha despertat una forta polèmica, recull segons la cadena tots els punts de vista sobre la mort assistida. El reportatge, titulat "Escollint morir", mostra imatges de Smedley prenent una dosi letal de barbitúrics a la clínica, on en els darrers 12 anys s'ha ajudat a morir a més d'un miler de persones.

L'entitat britànica promort digna Dignity Dying, que ha tingut accés al reportatge, assegura que "en alguns moments és difícil de veure", i que "no amaga les realitats de la mort assistida". L'organització recorda que "censurar el debat no farà res per ajudar les persones que pateixen d'una mantera intolerable" i que "la realitat, avui, és que la gent no només viatja a l'estranger per morir, sinó que acaba amb la seva vida a casa seva, a portes tancades o amb l'ajut de metges o familiars que han d'actuar de manera il·legal".

Els activistes antieutànasia, com l'organització Care Not Killing Alliance, qualifiquen el programa de la BBC de "propaganda prosuïcidi assistit disfressada de reportatge". L'entitat denuncia que el d'avui serà el cinquè programa en tres anys en què l'emissora pública ofereix el punt de vista d'un simpatitzant dels partidaris de l'eutanàsia i parla "d'efecte contagi". El director del documental, Terry Pratchett, és un escriptor que pateix Alzheimer i és partidari de l'eutanàsia.

stats