MÓN
Internacional 22/06/2011

Ban Ki-moon encapçalarà l'ONU cinc anys més

El sud-coreà ha sigut escollit per a un segon mandat a l'Assemblea General de Nacions Unides. Continuarà sent el secretari general de l'organització fins que acabi el 2016

Agències
2 min
Ban Ki-moon jura el càrrec a la seu de l'ONU / EFE

Nova YorkEl sud-coreà Ban Ki-moon continuarà encapçalant l'ONU durant un altre mandat, que arribarà fins al final del 2016. Ban ha aconseguit el suport unànime de la comunitat internacional, manifestat en el vot per aclamació de l'Assemblea General de Nacions Unides, per continuar sent el secretari general de l'organització. El diplomàtic sud-coreà ha rebut l'aplaudiment dels representants dels 192 països representats en l'Assemblea General.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president de torn del Consell de Seguretat, Nelson Messone, ha dit de Ban que "en els quatre anys i mig que porta com a secretari general, ha mostrat objectivitat i independència en la seva tasca, de vegades en circumstàncies difícils per promocionar la pau, la justícia i la seguretat internacional". El president de l'Assemblea General, Joseph Deiss, també ha lloat de Ban les seves “iniciatives innovadores” i que hagi centrat el seu mandat a “demanar constantment el respecte als drets humans, l'estat de dret i altres pilars que emanen de la nostra Carta". Deiss ha recordat la tasca de Ban, per exemple, en la lluita pels drets de la dona, i ha afirmat que serà recordat com "l'home que va crear ONU Dones". Igualment ha aplaudit el suport de Ban a la Primavera Àrab i ha indicat que és "essencial" que l'ONU mostri la seva "solidaritat amb les persones que aspiren a una major llibertat, democràcia i benestar". 



Ban, de 67 anys, va presentar la seva candidatura a la reelecció el 6 de juny i una setmana després va rebre el suport també per aclamació del Consell de Seguretat, òrgan que havia de recomanar-lo per seguir en el càrrec. Nascut el 13 de juny de 1944, Ban va ser ministre d'Exteriors i Comerç de Corea del Sud i el 2007 es va convertir en el primer sud-coreà que es posava al capdavant de l'ONU i en el vuitè secretari general de l'organització, després de succeir el ghanès Kofi Annan.

stats