Ban Ki-moon anuncia per sorpresa que viatjarà a Rússia i a Ucraïna per buscar una solució pacífica al conflicte

L'Índia no donarà suport a "mesures unilaterals" de cap país contra Rússia

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, viatjarà aquest dimecres cap a Rússia i divendres visitarà Ucraïna, com a part dels seus esforços diplomàtics per encoratjar a totes les parts a resoldre pacíficament la crisi actual.

Ban Ki-moon es reunirà, dijous a Moscou, amb el president Vladímir Putin, el ministre d'Afers Estrangers, Serguei Lavrov, i altres alts funcionaris, segons el portaveu del secretari general.

Divendres, el cap de l'ONU viatjarà a Kíev, on es trobarà amb el president interí, Oleksandr Turchynov, el primer ministre interí, Arseni Iatsenyuk, i altres funcionaris. A la capital ucraïnesa també es reunirà amb membres de la Missió d'Observació dels Drets Humans de les Nacions Unides i representants de la societat civil.

D'altra banda, el Consell de Seguretat de Nacions Unides es reunirà també aquest dimecres a Nova York per analitzar els últims moviments.

L'Índia no dóna suport a cap "mesura unilateral" que es faci contra Rússia

Fonts del govern indi han informat, aquest dimecres, que l'Índia no donarà suport a "mesures unilaterals" contra Rússia, per la seva actuació a Crimea, provinguin dels Estats Units o de qualsevol altre país.

"L'Índia mai ha donat suport a sancions unilaterals contra cap país, de manera que tampoc donarà suport a cap mesura unilateral contra Rússia per part d'un país o grup de països", han dit aquestes fonts a l'agència índia PTI.

El Govern indi ha informat en un comunicat que el president rus, Vladímir Putin, va telefonar ahir el primer ministre de l'Índia, Manmohan Singh, per parlar sobre la situació a la península ucraïnesa de Crimea, que diumenge passat va aprovar en referèndum incorporar-se a la Federació Russa.

Manmohan Singh va assegurar a Putin que la posició de l'Índia és ferma en defensa de "la unitat i la integritat" territorial dels països, alhora que va expressar la seva confiança que totes les parts treballin juntes per trobar una solució diplomàtica sobre Crimea.

L'Índia manté fortes relacions amb Rússia, país amb el qual té importants acords amb la seva indústria militar, tot i que sempre ha rebutjat accions contràries a la integritat territorial dels països.