Internacional 13/05/2013

L'última abraçada: una fotoperiodista capta dues víctimes juntes sota la runa de Bangla Desh

Taslima Akhter és l'autora de la imatge: "La foto m'obsessiona i no puc parar de pensar-hi"

Xavier Bertral
1 min
Una fotoperiodista ha captat la imatge de dues víctimes abraçades sota la runa en la tragèdia de Bangla Desh

BarcelonaEntre totes les fotografies de la tragèdia a la fàbrica de roba que es va esfondrar a Bangla Desh el passat 24 d'abril, n'hi ha una d'especialment colpidora. Són dues víctimes abraçades sota la runa. La imatge és de la fotoperiodista Taslima Akhter.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La fotografia conté, en la mateixa mesura, duresa i poesia. És una imatge que t'interpel·la directament. No et permet mantenir-te'n al marge i ser-ne simple espectador. Així ho explica Akhter a 'LighthBox', de la revista 'Time': "La foto m'obsessiona i no puc parar de pensar-hi. Sento una tremenda pressió i dolor les darreres dues setmanes. És per això que vull que la foto sigui vista. Compartir-ho". Ella ha fet tots els possibles per esbrinar la identitat de les dues persones, però de moment no ha estat possible.

La jove fotògrafa va fer la foto el 25 d'abril. "Estava exhausta tant físicament com mentalment –explica–. Cap a les dues de la matinada, em vaig trobar una parella abraçant-se entre les runes. Les parts inferiors dels cossos estaven sepultades sota el formigó. La sang dels ulls de l'home, que corria com llàgrimes. Quan vaig veure la parella, no m'ho podia creure".

Taslima Akhter és fotoperiodista i activista, i recentment ha estat becada per la fundació Magnum arran dels seus treballs de fotografia documental sobre la vida dels treballadors de la confecció a Bangla Desh.

Fotogaleria Premium: Bangla Desh, 20 dies sota la runa.

stats