França
Internacional 20/07/2011

Hollande denuncia una "operació política" contra ell després de declarar en el cas francès de DSK

Per la seva banda, la periodista i escriptora que acusa Strauss-Kahn d'haver intentat violar-la el 2003 podria ser citada a declarar en el cas nord-americà en què està implicat l'excap de l'FMI

Redacció
1 min
Hollande, avui, després de declarar a la policia / REUTERS

ParísFrançois Hollande, candidat a les primàries socialistes per a les presidencials franceses de 2012, ha denunciat avui una "operació política" contra ell després de declarar davant la policia a París pel cas en què Domique Strauss-Kahn està acusat d'intent de violació per part de l'escriptora i periodista francesa Tristane Banon.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"És un assumpte que concerneix a dues persones i en cap cas al Partit Socialista", ha agregat Hollande, que també ha dit que "no vol que hi hagi utilització política d'un assumpte privat".

La premsa gala va revelar dimarts que Hollande podia haver aconsellat a la periodista Tristane Banon sobre si tenia que denunciar a DSK.

Segons el diari francès Le Figaro, Hollande va recomanar a Banon que denunciés a Strauss-Kahn, tot i que ell ha negat haver-hi intervingut en cap de tots dos sentits.

Banon, al cas del Sofitel

El fiscal nord-americà del cas en què Strauss-Kahn està acusat d'intent de violació i agressió sexual a una cambrera de l'hotel Sofitel de Nova York, Cyrus Vance Jr., podria citar a declarar Tritane Banon, segons revela avui Le Figaro, que cita una font pròxima a la investigació.

Aquest fet demostraria que Vance no renuncia a continuar amb el procés contra DSK.

L'advocat de la periodista francesa, David Koubbi, s'ha entrevistat avui a Nova York amb el fiscal del cas nord-americà.

stats