Publicitat
Publicitat

Ucraïna

Batalla campal al Parlament d'Ucraïna per fer oficial el rus

El partit del president prorus, Víktor Ianukóvitx, vol que l'idioma s'utilitzi a escoles, hospitals i institucions oficials de l'est del país. L'oposició, europeista, s'hi nega perquè tem una pèrdua d'independència en favor de Moscou

Els parlamentaris ucraïnesos havien de debatre aquest divendres si fan oficial el rus en algunes zones del país però no s'ha arribat a cap conclusió perquè la sala ha sigut escenari d'una batalla entre els diputats. Un d'ells fins i tot ha hagut de ser enviat a l'hospital per una hemorràgia que ha patit al cap.

Els enfrontaments són força comuns a la Rada, nom que rep la cambra ucraïnesa. Aquest cop han sigut entre els diputats lleials al president, Víktor Ianukóvitx, i els partidaris de l'oposició. Ianukóvitx és obertament prorus i els opositors són més europeistes. És per això que no volen donar l'oficialitat al rus i així provocar que l'ucraïnès es vegi amenaçat.

A l'est d'Ucraïna es parla majoritàriament el rus i el Parlament tenia la intenció d'aprovar una llei que permeti que l'idioma pugui ser utilitzat a les escoles, hospitals i institucions oficials d'aquesta part del país.

Més continguts de