Internacional 13/10/2011

Acord a Bèlgica sobre els partits que formaran el nou govern

Després d'any i mig de negociacions, el futur primer ministre belga, Elio Di Rupo, ha confirmat que el futur executiu comptarà amb sis formacions que inclouen liberals, socialistes i democristians

Ara/efe
1 min

BarcelonaBèlgica ja té govern. Després d'any i mig de negociacions, el futur primer ministre del país, Elio Di Rupo, ha anunciat aquest dijous que el nou executiu estarà format per sis partits, que inclouen socialistes, liberals i democristians. Els ecologistes han quedat fora i el nou govern tampoc comptarà amb els independentistes flamencs, la força més votada en les darreres eleccions i que no ha participat en les negociacions. El socialista Elio Di Rupo es converteix així en el primer ministre francòfon de les últimes dècades.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El líder socialista francòfon ha informat que aquest divendres reunirà els presidents dels sis partits que integraran el nou executiu per començar a organitzar els treballs, amb la preparació dels pressupost pel 2012 com a “prioritat absoluta”.

L'anunci suposa un pas més en la resolució de la crisi política del país, que té el rècord en la formació d'un nou executiu, desbancant l'Iraq. Encara queda però que les formacions negociïn la composició concreta del nou gabinet i un pla de govern.

stats