Crisi a Tunísia
Internacional 15/01/2011

El president tunisià es refugia a l'Aràbia Saudita

Ben Ali ha estat acollit per les autoritats saudites, que expressen la seva voluntat que es resolgui el conflicte

Efe
1 min

El CaireEl president de Tunísia, Zine El Abidine Ben Ali, ha arribat aquesta nit a Jeddah (Aràbia Saudita) després de veure's forçat a abandonar el país magribí per l'agreujament de les reoltes populars en contra d'ell, segons ha informat la casa reial saudita. El comunicat explica que a causa de les excepcionals circumstàncies que viu el pobla de Tunísia, on el primer ministre, Mohamed Ghanuchi, ha assumit interinament la presidència, "han rebut al seu país Ben Ali i la seva família".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cap d'Estat tunisià va sortir ahir del país nord-africà amb rumb desconegut, i en un principi es va especular amb la seva arribada a Malta o a Itàlia, que van negar que Ben Ali es trobés en el seu territori.

El govern saudita expressa en el seu comunicat el desig que s'aconsegueixi "la seguretat i estabilitat" a Tunísia, on fa gairebé un mes que va començar una onada de protestes sense precedents que ha causat desenes de morts. A més, l'executiu del país aràbic mostra el seu suport a "qualsevol acció que beneficiï la població de la germana Tunísia" i la seva esperança que se superi "aquesta difícil fase" de la història del país.

Ghanuchi va assumir la presidència interina pocs minuts després que fonts governamentals informessin que Ben Ali havia abandonat el país després de patir la crisi més greu dels seus 23 anys en el poder. En una breu intervenció al costat dels presidentts del Congrés i de la Cambra de Consellers (Senat), Ghanuchi, de 69 anys, es va comprometre a respectar la constitució i recuperar l'estabilitat del país.

stats