Tunísia
Internacional 12/08/2011

Un tribunal condemna 23 familiars de Ben Ali a penes de fins a 6 anys de presó

Entre els que compliran condemna hi ha la dona de l'exdictador, Leyla Trabelsi, i 20 familiars d'ella. Trabesi ja va ser condemnada a 35 anys en un judici anterior

Agències
2 min

TunisEl Tribunal de primera instància de Tunísia ha condemnat avui 23 familiars del l'expresident El Abidine Ben Ali a penes d'entre quatre i sis anys de presó. El cap de seguretat de Presidència, el general Alí Sariati, ha resultat estar lliure de condemna i estava acusat per “complicitat i falsificació de passaports”, segons informa EFE. Sariati està també inculpat en altres processos acusat de “complot contra la seguretat interior de l'Estat” i per “incitar a cometre crims i disturbis”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els 23 inculpats han estat acusats de “temptativa de fugida del territori nacional, possessió il·legal de divises estrangeres i de targetes de crèdit”.

El tribunal tunisià ha condemnat la dona de Ben Ali, Leyla Trabelsi, a sis anys de presó, i a 20 familiars d'ella, entre germans i nebots, a sis anys de presó també i a pagar multes, encara que el jutge no ha precisat l'import de les mateixes.

Els inculpats van ser detinguts el 14 de gener passat a l'aeroport de la capital, el Tunis Cartago, quan l'avió en els qual es trobaven es disposava a enlairar-se amb destinació un país europeu. Durant la sessió de dimecres passat, el fiscal va reclamar la pena màxima pels inculpats, mentre que la defensa va demanar el sobreseïment del judici.

Tres dels acusats han estat condemnats en rebel·lia a sis anys de presó: la dona de Ben Ali, el germà d'aquesta, Belhasan Trabelsi, i el gendre de l'exdictador, Sajer El Materi, refugiats a Canadà, el primer, i a Qatar, el segon, des del mes de gener passat. Leyla Trabelsi ja va ser condemnada a 35 anys de presó i a pagar 45 milions d'euros en judicis anteriors. El gendre de Ben Ali, Sajer El Materi, va ser condemnat a 16 anys de presó el 28 de juliol passat, acusat de “corrupció immobiliària”. Aquest judici s'ha celebrat en tres sessions des de finals de juliol a causa del gran número de persones implicades.

stats