MÓN
Internacional 18/01/2011

Berlusconi: Dimitir? Però esteu bojos?

El primer ministre italià ha rebutjat taxativament la possibilitat de plegar davant l'escàndol provocat pel cas Ruby R, la jove marroquina que el visitava quan era menor d'edat

Efe
2 min
Berlusconi. Foto: AFP

RomaEl primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha rebutjat aquest dimarts la possibilitat de presentar la seva dimissió, com demana l'oposició després de l'escàndol que ha provocat el cas Ruby R, la jove marroquina que va acudir a les seves festes quan era menor d'edat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Preguntat pels periodistes al respecte, Berlusconi ha contestat: “Dimitir? Però esteu bojos?”. Segons ha assegurat, es troba "serè" davant totes les filtracions sobre la investigació que està publicant la premsa des del passat divendres, dia en què es va saber de la seva condició de indagat per concussió i incitació a la prostitució de menors pel cas Ruby R.

Parlamentaris del partit de Berlusconi, el Poble de la Llibertat (PDL), i els advocats i diputats del mandatari Niccolò Ghedini i Gaetano Pecorella han convocat una reunió a la seu de la Cambra dels Diputats per abordar les possibles implicacions que pot portar aquesta investigació .

La Junta per les autoritzacions de la Cambra comença demà a debatre la sol·licitud enviada el passat dilluns per la Fiscalia de Milà per procedir a nous registres policials, aquesta vegada a l'oficina del comptable del primer ministre, lloc que gaudeix d'immunitat parlamentària atès que està considerada com a part de la secretaria política del diputat Berlusconi.

També aquest dimarts, el primer ministre ha anat a la seu de la Presidència de la República, el Palau del Quirinal, on s'ha reunit amb el cap de l'Estat, Giorgio Napolitano, amb motiu dels actes d'organització del 150 aniversari de la unificació d'Itàlia , que es commemora aquest 2011.

Berlusconi no ha volgut donar detalls de si va parlar amb Napolitano l'escàndol Ruby, després que el president de la República demanésen un comunicat que s'aclarís en els tribunals tot l'assumpte davant la "torbació" que acusa el país pels continus detalls que van fent públics sobre la investigació.

La Fiscalia de Milà va enviar el passat divendres a Berlusconi una invitació per comparèixer entre els dies 22 i 24 de gener propers per donar explicacions sobre les hipòtesis de delicte pels quals se l'investiga, però els seus advocats encara no han anunciat si hi acudirà, després de veure recentment com queia parcialment el seu últim escut judicial.

stats