Internacional 14/10/2011

Berlusconi sobreviu de nou al vot de confiança i no haurà de dimitir

La Cambra de Diputats ha ratificat per majoria absoluta el primer ministre. El Cavaliere ha aconseguit 316 vots a favor dels 630 diputats de l'hemicicle

Ara
1 min
El Cavaliere, aquest divendres a la Cambra de Diputats. REUTERS

BarcelonaEl primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha guanyat aquest divendres el vot de confiança al Parlament que renova els suports que el Cavalieri té a la cambra i li permet continuar al capdavant del govern. El primer ministre ha aconseguit la majoria absoluta, el que el lliura d'haver de dimitir i de convocar eleccions anticipades. Per 316 vots a favor els diputats han renovat la confiança a Berlusconi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest dijous el primer ministre va demanar als diputats que renovessin la confiança en el seu govern i va defensar que "no hi ha alternativa" a ell per salvar el país de la crisi i que no pensava dimitir. El Cavaliere, a petició del cap de l'Estat italià, Giorgio Napolitano, va presentar aquest dijous una moció de confiança als parlamentaris que s'ha votat aquest divendres.



Dimarts la cambra baixa no va revalidar els comptes de l'Estat del 2010 per l'absència en la votació de nombrosos diputats de les files de la coalició de govern de Berlusconi, fet que va provocar que Napolitano instés Berlusconi a demanar una moció de confiança. El primer ministre va al·legar aquest dijous que el fracàs de la votació de dimarts va ser un “incident parlamentari”.

A la votació es va produir una situació anòmala en què no es van presentar 19 diputats de la seva coalició, entre els quals hi havia el ministre d'Economia, Giulio Tremonti. 

El d'aquest divendres serà el segon vot de suport al qual es veu sotmès el Cavaliere aquesta legislatura. Ja ho va fer el desembre passat, quan el seu soci de govern, Gianfranco Fini, va marxar juntament amb altres integrants de la coalició.



stats