Internacional 17/11/2011

Monti: “Itàlia no serà creïble si no torna a créixer”

El Senat ha de ratificar el nou govern tecnòcrata aquest vespre. El Parlament donarà el 'sí' definitiu aquest divendres. Mentrestant, estudiants es manifesten a Roma i a Milà contra les retallades

Efe/ara
1 min

Roma/BarcelonaEl president del govern italià, Mario Monti, ha dit aquest dijous que Itàlia “no serà creïble si no torna a créixer”. Durant el seu discurs al Senat, que ha de ratificar aquest vespre el nou executiu de perfil tècnic, Monti ha assegurat que Europa viu els moments més difícils des de la II Guerra Mundial, i ha recordat l'exigència d'accelerar les reformes econòmiques a Itàlia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el seu discurs, el nou primer ministre ha exposat el seu programa de govern, que inclou retallades en el sector públic, reformes en el sistema de pensions i pujada d'impostos. Sobre la pressió dels mercats i les mesures exigides per Brussel·les, Monti ha dit que el futur de l'euro “no només depèn del que faci Itàlia els propers dies”.

La Cambra de Diputats ha de donar el definitiu al nou gabinet italià, format per 17 ministeris, aquest divendres. Mentrestant, aquest dijous hi ha hagut manifestacions d'estudiants a Milà i a Roma en contra de les retallades.

stats