Internacional 08/11/2011

Berlusconi caçat prenent nota dels "8 traïdors" que el poden fer caure

Diversos fotògrafs capten la imatge de les notes de Berlusconi durant la votació dels pressupostos en què el primer ministre identifica "8 traïdors" i destaca frases com "presenti la dimissió" i "tomb polític"

Efe
1 min
Les notes de Berlusconi en què apuntava la seva dimissió, aquest dimarts / REUTERS

RomaEl primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha escrit avui, durant la votació parlamentària en què va quedar patent que ha perdut la majoria absoluta, unes anotacions en les quals es pot llegir "prengui nota" i, entre parèntesis, "presenti la dimissió".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una imatge difosa pels mitjans de comunicació italians es pot veure un text manuscrit de Berlusconi en el qual se succeeixen diverses anotacions del mandatari separades per guions.

En la primera, el primer ministre apunta "308 (8 traïdors)", mentre que més avall es llegeixen les frases "tomb polític" i "prengui nota, presenti la dimissió".

Al final del text de Berlusconi, hi ha escrit "president de la República" i "una solució".

Està ja confirmat que El Cavaliere es reunirà en les pròximes hores amb el president de la República, Giorgio Napolitano, per analitzar la situació creada després d'haver perdut per primera vegada la majoria absoluta al Parlament en la votació dels comptes de l'Estat de 2010, que finalment es van aprovar amb majoria relativa.

Berlusconi, segons les mateixes fonts, no té previst presentar la seva dimissió, una hipòtesi que s'estudiava com a possible solució per sortir de la crisi de Govern.

stats