MÓN
Internacional 30/07/2011

Berlusconi, convençut que Gaddafi el vol assassinar

El diari italià 'Corriere della Sera' explica que el primer ministre italià té por que el líder libi guanyi la guerra i es cobri la “traïció” de la participació italiana en el conflicte

Agències
1 min
El 'Corriere della Sera' explica les pors de Berlusconi

RomaEl primer ministre italià, Silvio Berlusconi, està convençut que el coronel libi Muammar al-Gaddafi el vol "veure mort", segons publica aquest dissabte el Corriere della Sera. El diari explica que Berlusconi ha confiat als seus col·laboradors i amics que la seva vida i la dels seus fills estan en perill, ja que Gaddafi no perdona la participació d'Itàlia en la intervenció militar a Líbia i ha donat ordres d'assassinar-lo. Berlusconi tem ara que Gaddafi pugui guanyar la guerra, quedar-se al poder i convertir-se "del millor amic d'Itàlia en el pitjor enemic". 



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El diari milanès, que no cita fonts, explica que Berlusconi pensa que Gaddafi ha considerat la participació en la intervenció militar com una "traïció", ja que fins fa pocs mesos als carrers de Trípoli hi havia cartells gegants en què es veia els dos mandataris donant-se la mà. El rotatiu precisa que els serveis secrets italians sempre han informat del perill d'atemptats als caps d'Estat i de govern que participen en el conflicte a Líbia, però aquests dies, Berlusconi podria haver rebut una confirmació que la seva vida corre perill de part de "les seves pròpies fonts".



Vells amics

El 2008, el govern de Berlusconi va signar amb Líbia un tractat d'amistat per posar fi als problemes derivats de la colonització italiana i per crear un important intercanvi econòmic bilateral. Així mateix, Berlusconi sempre ha rebut a Itàlia el líder libi amb grans gestos d'amistat.

stats