Internacional 08/07/2011

Berlusconi es retirarà el 2013

No es presentarà a la reelecció ni a la presidència de la República. Nomena sucessors i diu que treballarà per construir el Partit Popular Europeu a Itàlia

Efe
1 min
Sílvio Berlusconi, ahir a Roma. REUTERS

RomaEl president del govern italià, Silvio Berlusconi, ha confirmat que no es presentarà a les properes eleccions, que s'han de celebrar el 2013. En una entrevista publicada avui al diari La Repubblica, el Cavaliere aclareix que tampoc pensa optar al càrrec de president de la República.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

És la confirmació per al poble italià de la notícia que ja havia donat l'abril passat en un sopar amb periodistes estrangers. Berlusconi també explica que el candidat del seu partit, el Poble de la Llibertat (PdL), serà Angelino Alfano, ministre de Justícia, que acaba de ser nomenat secretari nacional de la formació. Per al càrrec de cap d'estat, l'aposta és Gianni Letta, home de confiança de Berlusconi.

"Als 77 anys no puc tornar a ser president del Govern", assegura el cap de l'executiu italià."No dimitiré, tot i que tindira ganes de fer-ho, però en qualsevol cas no seré candidat a president", afegeix.

Berlusconi aclareix que no es retirarà de la política, que participarà a la campanya electoral i que es dedicarà a construir el Partit Popular Europeu a Itàlia. En l'entrevista cita el ministre d'Economia Giulio Tremonti, que va ser sorprès per un micròfon obert en una roda de premsa insultant el ministre d'Administracions Públiques: "Es creu que ell és un geni i tota la resta uns cretins. L'aguanto perquè el conec de fa temps i sé que se l'ha d'acceptar tal com és. Però és l'únic que no fa joc d'equip", subratlla.

stats