La crisi italiana
Internacional 09/11/2011

"Berlusconi es rendeix", assegura 'La Repubblica'

La premsa internacional es fa ressò de l'anunci de dimissió del primer ministre italià

Ara
2 min
'La Repubblica'

BarcelonaL'anunci de Silvio Berlusconi que deixarà el càrrec de primer ministre italià quan aconsegueixi tirar endavant el pla d'ajust econòmic exigit per la Unió Europea ocupa les portades de molts diaris internacionals. A Itàlia, La Repubblica considera que el Cavaliere "es rendeix", mentre que La Stampa destaca en portada que Berlusconi "plega" i no es tornarà a presentar. El Corriere della Sera es limita a titular que "Berlusconi anuncia la dimissió". Com és lògic, la notícia ocupa pràcticament tota la portada en la majoria de rotatius italians, que recorren en molts casos a la imatge de Berlusconi dins el cotxe després d'informar el president de la República de la seva intenció de deixar el càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Silvio Berlusconi també és protagonista d'altres portades internacionals. És el cas del diari britànic The Guardian, que li dedica la foto de portada i el titular "Finalment ha estat l'euro el que l'ha enganxat", mentre que The independent considera que "Itàlia s'adona que hi ha vida després de Berlusconi". Un altre rotatiu britànic, The Daily Telegraph, relega la dimissió de Berlusconi a un segon pla, però titula amb un irònic "La festa s'ha acabat: Berlusconi plegarà un cop aprovades les reformes".

Als Estats Units, The New York Times situa la imatge de Berlusconi com a tema central de la portada i destaca que "la crisi del deute europeu" ha acabat amb el seu mandat. El Washington Post, per la seva banda, explica que "Berlusconi vincula la seva sortida a l'avanç en l'austeritat".

La premsa alemanya les referències a la dimissió del primer ministre italià apareixen menys destacades. Així, el Tageszeitung es limita a dir que Berlusconi s'ha quedat "sense majoria", i el Frankfurter Allgemeine Zeitung explica en portada que "Berlusconi anuncia la retirada després de l'aprovació de les mesures d'estalvi.

A França, la notícia també apareix en la majoria de portades, però queda absolutament eclipsada per l'actualitat interna del país. Le Figaro avança en portada que "Els mercats esperen la caiguda de Berlusconi", i el Libération assegura que el lideratge de Berlusconi "gairebé s'ha acabat". Le Monde pràcticament obvia el tema en portada.

stats