Bernie Sanders: "Trump ha aprofitat la ràbia antisistema"

El senador de Vermont que havia disputat les primàries a Clinton estén la mà al president electe per millorar la situació de les famílies treballadores però diu que combatrà les polítiques racistes, masclistes i que malmetin el medi

Bernie Sanders, el senador de Vermont que s'autodefineix com a socialista democràtic i que va plantar cara a Hillary Clinton a les primàries demòcrates, ha parlat aquest dijous per primer cop sobre la victòria de Donald Trump.

Coincidint amb les protestes al carrer a les principals ciutats nord-americanes contra l'elecció del magnat immobiliari, Sanders ha estès al mà al president electe republicà en les polítiques que puguin millorar la situació de les famílies treballadores, però ha assegurat fer front al racisme, el masclisme i els atacs al medi ambient que ha promès el futur inquilí de la Casa Blanca.

Sanders explica que Trump ha arribat a la presidència dels Estats Units impulsat per la "ira d'una classe mitjana en declivi que està cansada i tipa de l'economia de l'establishment, de la política de l'establishment i dels mitjans de l'establishment".

El comunicat continua recordant que "la gent ja en té prou de treballar llargues jornades per salaris més baixos, de veure com les feines amb sous decents marxen cap a la Xina o altres països amb salaris baixos, de milionaris que no paguen impostos i de no poder pagar els estudis superiors dels seus fills, mentre que els rics cada cop són més rics".

Contra tot pronòstic i gairebé sense finançament, Sanders va disputar fins a l'últim minut la nominació demòcrata a Clinton, i finalment va acabar donant-li suport a contractor. El senador no es va cansar d'identificar Clinton com a membre d'aquestes elits rebutjades. Sanders va arrossegar un ampli suport sobretot entre els joves que han vist el principi de la seva vida laboral frustrat per la crisi financera que va esclatar el 2008.