MÓN
Internacional 03/05/2011

Bin Laden va deixar un testament en què preveia que moriria traït

Les últimes voluntats del líder d'Al-Qaida es van redactar el 2001, tres mesos després de l'11-S. Bin Laden demana “purificar” l'organització terrorista per evitar aquells que “no participen en la jihad”

Agències
1 min

BarcelonaOssama bin Laden va deixar un testament escrit en què posava per escrit les seves sospites que moriria per la “traïció” d'alguna persona del seu entorn proper, segons informa el diari kuwaitià Al-Anbaa, que ha tingut accés al document però no ha pogut verificar-ne l'autenticitat. En aquest escrit d'últimes voluntats, el líder d'Al-Qaida demana “purificar” l'organització i eliminar els elements que “no participen en la jihad”. Bin Laden també aprofita el text per demanar perdó als seus fills pel "poc temps" que ha pogut passar amb ells i els prega que no segueixin les seves passes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El testament de Bin Laden està datat el 14 de desembre del 2001, tres mesos i tres dies després dels atemptats de les Torres Bessones. El document de quatre pàgines adreça un missatge als integrants d'Al-Qaida. Bin Laden convida els seus subalterns a oblidar-se "de moment" del combat contra "jueus i croats". El líder ordena als seus coreligionaris que es dediquin a "purificar l'organització d'agents, traïdors i ulemes del mal que no participen en la jihad".

En el suposat testament, Bin Laden es disculpa pel “poc temps” que ha pogut dedicar als seus fills des que va sentir “la crida de la jihad”. També els prega que no segueixin les seves passes ni participin en les activitats terroristes d'Al-Qaida. "He portat la càrrega dels musulmans i dels seus assumptes. He escollit un camí ple de perills", reconeix Bin Laden. Pel que fa a les seves dones, el líder d'Al-Qaida els dóna les gràcies pel "gran suport" que li han donat i els prohibeix que tornin a casar-se i els diu que es dediquin, en canvi, a cuidar els fills comuns.

stats