Internacional 12/07/2011

La CIA va organitzar una falsa vacunació al Pakistan per aconseguir l'ADN de Bin Laden

L'agència d'investigació nord-americana va contractar un doctor a Abbottabad perquè aconseguís mostres d'ADN de familiars del líder d'Al-Qaida, segons informa la premsa internacional

Redacció
1 min
Perspectiva de la casa on s'amagava Bin Laden a Abbottabad. AFP

BarcelonaLa CIA hauria organitzat una falsa campanya de vacunació a la ciutat pakistanesa d'Abbottabad per aconseguir mostres d'ADN de familiars d'Ossama bin Landen, segons informen avui diferents mitjans internacionals. L'agència d'investigació nord-americana hauria contractat el doctor pakistanès Shakil Afridi per organitzar el programa de vacunació i aconseguir mostres de l'ADN del líder d'Al-Qaida abans de dur a terme l'operació militar secreta que va acabar amb la seva vida, el passat mes de maig. El doctor Shakil Afridi ha estat detingut per les autoritats pakistaneses per haver col·laborat amb els Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La falsa vacunació es va dur a terme a un petit barri pobre d'Abbottabad per fer més “real” la farsa, i després que la CIA interceptés un contacte de Bin Laden a la ciutat pakistanesa on s'amagava el líder terrorista.

La CIA ha refusat fer cap comentari al respecte en un moment en què les relacions entre el Pakistan i els Estats Units estan en un punt àlgid de tensió, amb la retirada de part de l'ajuda militar a Islamabad per part de Washington com a últim gest que ha posat més llenya al foc. La tensió entre ambdós països va començar quan els Estats Units va començar a preguntar-se com Bin Laden podia haver estat tants anys amagat al Pakistan sense que les autoritats del país asiàtic en tinguessin constància.

Malgrat aquesta falsa campanya de vacunació, els seus organitzadors no van aconseguir cap mostra d'ADN de familiars de Bin Laden. Les autoritats pakistaneses també han refusat fer cap comentari sobre aquest informe, que ha avançat el diari The Guardian. Bin Laden va organitzar els atemptats de l'11-S a Nova York, en què van morir al voltant de 3.000 persones.

stats