Publicitat
Publicitat

Món

Crims de guerra

Caiguts Bin Laden i Mladic, el 'Huffington Post' posa cara als criminals més buscats del món

Se'ls busca per crims de guerra, genocidi i d'altres atrocitats. Líders extremistes, dirigents polítics, terroristes i nazis reclamats per la justícia internacional

La llista dels criminals més buscats del món ha canviat aquestes darreres setmanes. El cervell d'Al-Qaida, Ossama bin Laden, va ser abatut per un comando SEAL nord-americà el passat 2 de maig, a Abbottabad. Ahir, les autoritats sèrbies van detenir el general Ratko Mladic, acusat de crims de guerra com la massacre de Srebrenica de 1995. Mort l'un, i posat en mans de la justícia internacional l'altre, el Huffington Post actualitza avui la llista dels més buscats.

En aquesta enumeració dels més dolents i perillosos del món destaquen, per exemple, Jean Bosco Ntaganda, senyor de la guerra congolès, buscat per genocidi i per obligar nens a lluitar. Joseph Kony, líder de l'Exèrcit de Resistència del Senyor, que ha castigat amb brutalitat la població civil d'Uganda. L'egipci Ayman al-Zawahiri, líder d'Al-Qaida i presumpte artífex dels atemptats contra les ambaixades nord-americanes a Kènia i Tanzània. O Alois Brunner, un dels criminals nazis més importants, acusat de la deportació de milers de jueus de tot Europa i v ist per última vegada a Síria el 2001 .

Més continguts de