Internacional 18/12/2011

La mort de Bin Laden, notícia de l'any segons els directors de diari dels EUA

Els editors i directors de mitjans de comunicació nord-americans escullen l'assassinat del líder d'Al-Qaida com el fet més rellevant de 2011. En segon lloc ha quedat el tsunami al Japó i la posterior crisi nuclear a Fukushima

Ara
2 min
El refugi del més buscat Ciutadans d'Abbottabad  als voltants de la casa on va ser assassinat Ossama bin Laden.

BarcelonaLa mort d'Ossama bin Laden, el terrorista més buscat del planeta, ha sigut la notícia de l'any segons l'enquesta anual que fa l'agència Associated Press entre els editors i directors de mitjans nord-americans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El rànquing queda en aquest ordre:

1. La mort del líder d'Al-Qaida a mans d'agents dels EUA al seu amagatall al Pakistan ha rebut 128 vots de 244, la màxima votació.

2. El terratrèmol i tsunami que va destrossar part del Japó al març i que va causar una crisi nuclear sense precedents al país que ha obligat més de 100.000 persones a marxar de casa.

3. La Primavera Àrab als països del nord d'Àfrica i del Pròxim Orient, ara que tot just es compleix un any de l'inici de les revoltes que s'han viscut a Tunísia, Egipte, Síria, Bahrain i el Iemen.

4. La situació financera de la Unió Europea ha quedat en un quart lloc, sobretot arran de la dramàtica situació de l'economia grega.

5. La situació econòmica dels EUA, amb algunes bones notícies com un augment del consum i una baixada de la taxa d'atur per sota del 9%, tot i que el context general encara és molt difícil.

6. L'escàndol de l'equip de futbol americà Penn State. El seu exentrenador assistent, Jerry Sandusky, va ser arrestat per càrrecs d'abús sexual.

7. La caiguda de Gadaffi a Líbia després de 42 anys de règim dictatorial al país.

8. Les confrontacions partidistes al Congrés dels EUA, per qüestions de la fiscalitat, com ara la reducció del dèficit, que finalment es va aprovar.

9. Els indignats de Wall Streetindignats , que van començar les seves protestes el passat 17 de setembre.

10. En l'última posició en el rànquing de les notícies de l'any hi ha la matança de sis persones a Tucson (Arizona) durant un discurs de la congressista Gabrielle Gifford, que també va rebre un tret al cap i va sobreviure i s'ha recuperat.

La votació inclou molts temes internacionals, sobretot comparat amb el rànquing de l'any passat, encapçalat pel cas del vessament de cru del Golf de Mèxic, seguit per la reforma sanitària d'Obama i les eleccions de mitja legislatura als EUA.

stats