Internacional 12/10/2011

Birmània allibera els primers 300 presos polítics

El país ha promès una amnistia per a més de 6.000 presoners polítics, inclosos alguns dissidents, que comença a aplicar-se aquest dimecres

Efe
1 min
El popular còmic birmà Zarganar després de ser alliberat. REUTERS

BangkokBirmània ha deixat en llibertat aquest dimecres els primers 300 presos polítics gràcies a l'amnistia anunciada aquest dimarts pel govern del país, un dels més hermètics del món, que beneficiarà 6.359 presoners, molts d'ells dissidents.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Entre els presoners que s'han posat en llibertat es troben el popular còmic Zarganar i el general Sao Hso Ten, de l'Exèrcit de l'Estat Shan. Zarganar, conegut per les seves sàtires contra la Junta Militar, va ser detingut al 2008 per organitzar el repartiment d'ajuda humanitària a les víctimes del cicló Nargis i condemnat a 59 anys de presó, rebaixats posteriorment a 35.

Segons el diari dissident The Irrawaddy ha quedat al marge de l'amnistia alguns dels presos més carismàtics com Min Ko Naing, un dels líders estudiantils en les protestes de 1988.

Els Estats Units, Europa i Austràlia havien dit repetidament que l'alliberament de presos polítics per part de Birmània era essencial perquè la comunitat internacional considerés aixecar les sancions imposades al règim.

stats