MÓN
Internacional 08/12/2010

Blair haurà de tornar a comparèixer a la comissió que investiga la guerra de l'Iraq

També ho hauran de fer l'antic ministre d'Afers Exteriors Jack Straw i l'exfiscal general del Regne Unit Lord Goldsmith

Redacció
1 min

BarcelonaL'exprimer ministre britànic Tony Blair haurà de testificar de nou a principis de 2011 davant la comissió independent que investiga les circumstàncies que van envoltar a la guerra de l'Iraq.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha informat l'anomenada 'Comissió Chilcot', Blair haurà de respondre més preguntes en relació amb la implicació britànica al conflicte, per tal d'aclarir qüestions que van quedar confuses a la seva primera intervenció a principis d'any.

La compareixença de Tony Blair se celebrarà en una sessió pública entre el 18 de gener i el 4 de febrer al centre de conferències Queen Elizabeth II a Westminster (Londres).

A més de l'excap del govern britànic, hauran de testificar un altre cop l'antic ministre d'Afers Exteriors Jack Straw i l'exfiscal general Lord Goldsmith.

La primera compareixença de Blair davant la comissió el gener passat va obligar a reforçar la seguretat de l'esmentat centre de conferències, enfront del qual van congregar-se centenars de manifestants contraris a la guerra.

Durant la seva intervenció, Blair va negar haver-se compromès el 2002, un any abans que esclatés la guerra, amb George Bush, que presidia els EUA en aquell moment, per secundar el seu país en una eventual invasió de l'Iraq.

stats