Boko Haram executa desenes de cristians a Nigèria

Els islamistes han imposat un califat a la zona que controlen

La milícia radical islàmica Boko Haram ha assassinat dotzenes de cristians a la localitat de Madagali, al nord de Nigèria, de la qual els insurgents van prendre el control la passada setmana,  segons han informat avui els mitjans locals.

"S'han assassinat d esenes de persones i s'han cremat  una gran quantitat d'edificis de l'Església ", va relatar el portaveu de l'Església de la localitat, Gideon Obasogie, citat pel diari local ' The Punch' .

Madagali, situada a l'estat d'Adamawa, és a prop de la localitat de Gwoza, on diumenge passat el grup fonamentalista islàmic va declarar un califat islàmic.

Segons va relatar el sacerdot, "e ls homes cristians són capturats i decapitats, les dones es veuen obligades a convertir-se en musulmanes i són preses com a  esposes pels terroristes".

Des que la milícia radical es va apoderar de la localitat i va començar amb la persecució dels cristians, els seus habitants han fugit de les seves cases, que han estat ocupades pels insurgents.

Per això, va explicar Obasogie, moltes esglésies s'han vist obligades a tancar davant d'aquests atacs de Boko Haram, que ha intensificat les seves accions al nord-est del país, de majoria musulmana, on en les últimes setmanes ha conquerit diversos territoris davant la falta de preparació de  l'exèrcit regular nigerià per fer-hi front.

Alguns veïns de la zona van relatar que els fonamentalistes van hissar la seva bandera en els seus pobles després d'haver-ne pres el control.

Boko Haram el seu feu espiritual i la seva base d'operacions a Borno, però actua també en els estats veïns d'A damawa i Yobe, on el govern nigerià ha declarat l'estat d'emergència.

Des que la policia va acabar el 2009 amb el llavors líder i fundador de Boko Haram, Mohammed Yusuf, els radicals mantenen una sagnant campanya que s'ha intensificat en els últims mesos.

En aquest  any, el grup islamista ha assassinat prop de 3.000 persones, i  més de 12.000 des de 2009, segons els càlculs del govern.

Boko Haram, que significa "l'educació no islàmica és pecat", lluita per imposar un califat islàmic a Nigèria, país de majoria musulmana al nord i predominantment cristià al sud.