Boko Haram mata 50 persones en un atac a un mercat

El grup islamista nigerià intensifica la seva ofensiva després de la presa de possessió del nou president

L'explosió d'una bomba en un mercat de la carn a la ciutat de Maiduguri, a l'estat nigerià de Borno, a matat avui unes 50 persones, segons fonts hospitalàries. L'artefacte s'ocultava sota el taulell d'una de les parades i tot i que ningú s'ha atribuït l'autoria, l'atac porta el segell del grup terrorista Boko Haram, que durant el cap de setmana va perpetrar dos atemptats similars amb una trentena de víctimes.

Lawal Kawu, un paramèdic que va atendre les víctimes, ha explicat a Reuters que hi havia 31 cossos carbonitzats, que van ser traslladats fins a l'hospital de Maiduguri, la ciutat on va néixer Boko Haram.

El nou president de Nigèria, Muhammadu Buhari, va prometre divendres en la seva presa de possessió aixafar el grup que des de fa anys ha acabat amb la vida d'unes 13.000 persones, a banda de desplaçar 1,5 milions de persones en el seu intent d'establir un califat islàmic als tres estats del nord-est de la major economia i el major exportador de petroli de l'Àfrica.

Buhari, que durant el dia d'avui s'ha reunit amb la seva cúpula militar per preparar el seu primer viatge oficial al Txad i el Níger, va anunciar que traslladarà el quarter general de l'ofensiva contra Boko Haram des de la capital del país, Abuja, a Maiduguri per coordinar millor la resposta contra Boko Haram.

Des del passat 14 de febrer una força multinacional liderada per Nigèria i Txad ha desallotjat els insurgents de Boko Haram de més de 60 localitats en un intent per acabar amb la campanya de terror del grup al nord-est del país, que des de 2009 ha causat milers de morts i gairebé dos milions de desplaçats.

Més continguts de