Boko Haram mostra un vídeo amb la decapitació de dues persones

La milícia nigeriana usa tècniques i música imitant l'Estat Islàmic

Boko Haram ha publicat un vídeo a les xarxes socials en què mostra suposadament la decapitació de dos homes. Es tracta d'un muntatge molt semblant als que utilitza l'Estat Islàmic. No s'ha pogut determinar l'autenticitat o la data de la pel·lícula.

Les imatges mostren les dues víctimes que estan ajupides, amb les mans lligades a l'esquena, amb un milicià de peu al costat d'ells que duu un ganivet.

Un dels homes assegura davant de la la càmera que havien estat pagats per les autoritats nigerianes per espiar el grup islamista. Poc després, sense mostrar el crim, apareixen els cossos sense cap.

Les imatges aviven la preocupació que Boko Haram està ampliant el seu abast i buscant inspiració en les xarxes globals, incloent-hi les milícies d'Al-Qaida i l'Estat islàmic.

Els milicians que han matat 13.000 persones i mantenen centenars de segrestats en el seu intent de forjar un estat islamista en la seva pàtria, han intensificat les incursions transfrontereres al Camerun, el Txad i el Níger, països que s'han aliat amb Nigèria per lluitar militarment contra Boko Haram.

El president de Nigèria, Goodluck Jonathan, manté que Boko Haram està aliat amb Al-Qaida i la seva branca Estat islàmic, però, que el grup mai ha confirmat aquest punt.

En tot cas i si es confirma l'autenticitat del vídeo, es tracta d'una altra prova que Boko Haram imita i segueix l'estela de l'Estat Islàmic amb els seus vídeos. Fa tan sols unes setmanes va penjar un muntatge d'uns entrenaments, amenitzada amb la cançó 'Lana al-Murhafat', que significa 'Tenim la nostra espasa esmolada' i que ja va utilitzar l'Estat Islàmic el novembre del 2014 en el vídeo d'una decapitació col·lectiva.