Boko Haram 'celebra' el ramadà més sanguinari amb 200 assassinats en una setmana

El president nigerià es reunirà aquest mes amb Obama per abordar la lluita jihadista

Un atacant suïcida ha matat avui diumenge sis persones en una església de Potiskum, un poble al nord-est de Nigèria que ja ha estat en altres ocasions colpejat per presumptes atacs de Boko Haram. Les víctimes se sumen a 200 més que van morir en atemptats del grup islamista que al mes de març va prometre obediència a l'Estat Islàmic. És el ramadà més sanguinari que es recorda en aquest país africà, la principal economia del continent.

Pistolers de la secta islamista van matar la setmana passada més de 200 persones en aquesta regió nigeriana. El president francès, François Hollande, va insistir que l'amenaça de Boko Haram és cada cop més forta i va apuntar que està disposat a organitzar una cimera amb els líders dels països que lluiten contra els insurgents.

El nou president de Nigèria, Muhammadu Buhari, té previst visitar Paul Biya, el seu homòleg al Camerun, un país aliat que s'ha involucrat en l'ofensiva multilateral africana per derrotar Boko Haram. El proper 20 de juliol, Buhari es reunirà a Washington amb el president nord-americà, Barack Obama, i tots dos abordaran la lluita contra la secta islamista que en l'última dècada ha matat 13.000 persones i ha obligat 1,5 milions de nigerians a deixar les seves cases.