Internacional 30/07/2011

Breivik planejava atemptar contra el Palau Reial i la seu socialdemòcrata

El diari noruec 'VG' publica que l'assassí no va poder portar a terme aquests atacs per "problemes logístics"

Agències
1 min

OsloL'autor confés del doble atemptat de Noruega, Anders B. Breivik, planejava altres atemptats bomba contra el Palau Reial d'Oslo i la seu del partit socialdemòcrata del primer ministre noruec, Jens Stoltenberg, segons publica avui el popular diari VG, que cita fonts policials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Breivik, fonamentalista cristià amb contactes a l'ultradreta, no va poder portar a terme els seus plans per "problemes logístics", afegeix el diari. L'advocat de l'autor dels atemptats, Geir Lippestad, va assegurar al rotatiu que la policia va informar ahir per primera vegada a Breivik, en el segon interrogatori al qual va ser sotmès, del nombre de víctimes mortals arran el seus actes.

"No vaig percebre cap tipus de reacció. No vaig veure ni un somriure ni signes de decepció", va afegir Lippestad respecte al seu client, que està en règim d'aïllament, sense cap altra comunicació exterior que el seu advocat.

Lippestad va avançar ahir a un altre diari que Breivik tenia planejat atemptar contra altres objectius, però que finalment les coses no van sortir com ell pensava. La policia noruega va augmentar ahir el nombre de víctimes mortals a 77, vuit de les quals van ser en l'atemptat amb cotxe bomba a Oslo, i les 69 restants en el tiroteig a l'illa d'Utoya.

stats