MÓN
Internacional 31/07/2011

Breivik condiciona la seva declaració a la dimissió del govern noruec

Els mitjans locals informen que el fonamentalista cristià i ultradretà havia planejat altres atacs amb bombes contra la casa reial i el partit socialdemòcrata

Agències
1 min

OsloL'autor confés del doble atemptat de Noruega, Anders Behring Breivik, ha exigit que dimiteixin el govern de Noruega i el primer ministre, Jens Stoltenberg, a canvi d'una declaració íntegra sobre els seus atacs, segons informa avui la televisió noruega NRK.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El fonamentalista cristià i ultradretà, que va matar 77 persones en un doble atemptat el 22 de juliol, va declarar divendres passat davant la policia durant unes deu hores i s'espera que la setmana vinent l'examinin dos psiquiatres forenses, que hauran d'elaborar un dictamen sobre el seu estat mental.



Alguns mitjans noruecs informaven ahir que Breivik havia planejat altres atacs amb bomba, però els va desestimar perquè eren inviables. Els atacs s'havien de dirigir contra el Palau Reial d'Oslo i la seu del partit socialdemòcrata de Stoltenberg.



No augmenta el nivell d'alerta

Els serveis secrets noruecs, PST, van informar divendres que no creuen que hagi augmentat el perill d'un atac terrorista per part de la ultradreta després del doble atemptat de Breivik. El nivell de perill es manté en la mateixa escala que abans d'aquests atacs, segons fonts de l'espionatge noruec, que parteixen de la base que Breivik va planejar i perpetrar només l'atemptat amb cotxe bomba a Oslo i el tiroteig posterior a l'illa d'Utoya.

stats