Escòcia
Internacional 06/12/2012

Brussel·les alerta que una Escòcia independent quedaria fora de la UE, però Edimburg ho nega

El secretari de finances escocès assegura que la pertinença a la UE està garantida. El diari 'The Scotsman' ha accedit a una carta en la qual la Comissió Europea informa que, si s'independentitza, el país haurà de negociar l'entrada als 27

Ara
1 min
Independentistes escocesos durant una manifestació a Edimburg el 22 de setembre. El referèndum per l'estat propi serà el 2014.

BarcelonaEl secretari de finances escocès, John Swinney, ha rebutjat la versió de Brussel·les i assegura que una Escòcia independent seguiria sent part de la Unió Europea (UE).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Swinney ha fet aquesta declaració a la BBC després que el diari 'The Scotsman' tingués accés a una carta en la qual la Comissió Europea informa que una Escòcia independent quedaria automàticament fora de la UE i que hauria de demanar-ne la pertinença.

Brussel·les encara ha de confirmar els detalls de la carta, que serà enviada aviat al comitè econòmic de la Cambra dels Lords.

"Si Escòcia vota a favor de la independència en el referèndum del 2014, acceptem que hi haurà d'haver una negociació sobre els detalls i els termes de la nostra pertinença a la Unió Europea", ha dit Swinney, subratllant que hi ha una diferència important entre "sol·licitar" la pertinença a la UE i "negociar-la".

El secretari s'ha mostrat convençut que si guanya el sí negociarà les condicions "des de dins" de la institució i calcula que les converses acabarien el 2016.

stats