Escòcia

Brussel·les alerta que una Escòcia independent quedaria fora de la UE, però Edimburg ho nega

El secretari de finances escocès assegura que la pertinença a la UE està garantida. El diari 'The Scotsman' ha accedit a una carta en la qual la Comissió Europea informa que, si s'independentitza, el país haurà de negociar l'entrada als 27

El secretari de finances escocès, John Swinney, ha rebutjat la versió de Brussel·les i assegura que una Escòcia independent seguiria sent part de la Unió Europea (UE).

Swinney ha fet aquesta declaració a la BBC després que el diari 'The Scotsman' tingués accés a una carta en la qual la Comissió Europea informa que una Escòcia independent quedaria automàticament fora de la UE i que hauria de demanar-ne la pertinença.

Brussel·les encara ha de confirmar els detalls de la carta, que serà enviada aviat al comitè econòmic de la Cambra dels Lords.

"Si Escòcia vota a favor de la independència en el referèndum del 2014, acceptem que hi haurà d'haver una negociació sobre els detalls i els termes de la nostra pertinença a la Unió Europea", ha dit Swinney, subratllant que hi ha una diferència important entre "sol·licitar" la pertinença a la UE i "negociar-la".

El secretari s'ha mostrat convençut que si guanya el sí negociarà les condicions "des de dins" de la institució i calcula que les converses acabarien el 2016.