MÓN
Internacional 04/05/2011

La CIA assegura que es publicarà una foto del cadàver de Bin Laden

La Casa Blanca, en canvi, mostra més dubtes per l'efecte “incendiari” que podria tenir i diu que encara analitza les “esgarrifoses” imatges per decidir si les divulga

Agències
1 min
El portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney / REUTERS

El director de la CIA, Leon Panetta, ha dit que no té dubtes que, tard o d'hora, el govern dels EUA decidirà divulgar la foto del cadàver del líder d'Al-Qaida, Ossama bin Laden, que va morir aquest cap de setmana al Pakistan arran d'una operació de les forces especials nord-americanes. La Casa Blanca, en canvi, es mostra més reticent perquè considera que les fotografies són “esgarrifoses” i podrien tenir un efecte “incendiari”. El portaveu presidencial no dóna per fet, com sí que fa la CIA, que les imatges acabin divulgant-se.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Panetta, en una entrevista amb la cadena de televisió NBC, afirma que "el govern ha estat parlant clarament sobre com fer millor això, però no crec que hi hagi dubtes que, en última instància, es presentarà una fotografia al públic". L'entrevista amb el responsable de l'agència d'intel·ligència nord-americana es divulgarà aquesta nit, però fragments de la mateixa ja han començat a sortir a la llum.



Molt més prudent s'ha mostrat el portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, que ha reconegut que la publicació de les fotos del cadàver de Bin Laden podria tenir un efecte "incendiari" i ha assegurat que aquest és un dels factors que sospesa la presidència per decidir si divulga o no les imatges. Carney apunta, a més, que un altre dels factors que consideren és que aquestes fotos són "esgarrifoses" i “irritants”. El portaveu presidencial demana als mitjans que siguin pacients i assegura que es prendrà "la decisió apropiada".

stats