El cap de la CIA defensa l'agència i manté que les tortures eren "legals"

John Brennan respon a les crítiques de l'informe del Senat sobre la brutalitat dels interrogatoris després dels atemptats de 2001

El director de la CIA, John Brennan, ha defensat aquest dijous la tasca d'aquest servei d'intel·ligència dels EUA després dels atemptats de l'11 de setembre de 2001 i ha assegurat que les tècniques d'interrogatori aplicades als sospitosos de terrorisme eren "legals" en aquell moment.

Aquest responsable ha admès que es van fer servir algunes tècniques d'interrogatori "abominables" i que "no es podia saber" si aquestes tècniques havien aconseguit extreure informació útil dels sospitosos de terrorisme.

Brennan ha fet un discurs des de la seu de l'Agència d'Intel·ligència nord-americana (CIA) a Langley, a Virgínia, als afores de Washington, per respondre a l'informe del Comitè d'Intel·ligència del Senat divulgat aquesta setmana.

L'informe, fruit d'una investigació de més de cinc anys, assegura que la CIA va dur a terme pràctiques d'interrogatori "més brutals" i menys efectives del que havia admès en els anys posteriors als atacs terroristes l'11 de setembre del 2001.

Més continguts de