Guerra a Líbia
Internacional 26/08/2011

Els caces britànics bombardegen el búnquer de Gaddafi a Sirte, la ciutat natal del dictador

Agències I Bbc
1 min
Enterrament de combatents rebels morts a Bin Jawad, en l'avenç cap a Sirte. REUTERS

LondresEls caces britànics han llançat aquesta nit diversos míssils contra un búnquer del coronel Muammar al-Gaddafi a Sirte, la ciutat natal del dictador, segons acaba d'anunciar el govern de David Cameron. L'operació, que han protagonitzat avions del tipus Tornado de la base de la força aèria britànica a Norfkolk, se suma a l'esforç de les forces rebels, que estan concentrant tancs i llançadores a la població de Ben Jawad, a 100 quilòmetres a l'oest de Sirte, i preparen l'atac sobre la ciutat. Segons el corresponsal de la BBC, els caps militars insurgents esperen que els combats a la carretera que condueix a la ciutat duraran encara tres o quatre dies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el ministeri de Defensa britànic, el búnquer tenia un centre de comandament, però no hi ha cap indici contrastat que faci pensar que Gaddafi hi era en el moment de l'atac. "No es tracta de trobar Gaddafi, sinó d'assegurar-nos que el règim no pot continuar combatent contra el seu propi poble", ha declarat el ministre de Defensa, Liam Fox, a la cadena BBC. "L'atac d'aquesta nit era per estar segurs que no sorgeix un comandament alternatiu del règim fora de Trípoli", ha afegit.

Mentrestant, els rebels continuen combatent les bosses de resitència gaddafistes al sud de la capital i es manté l'activitat dels franctiradors lleials al règim a les zones suposadament alliberades pels insurgents.

stats